,

Chocosomnia – Tummasta suklaasta ja tervasta syntyi palkittu tervakonvehti


Arctic Food Lab -leiman saanut Chocosomnian Tervakonvehti valittiin vuonan 2021 Oulun seudun parhaaksi tuotteeksi. Konvehdit hurmasivat raadin näkyvällä oululaisuudella ja tarinallaan. Chocosomnian Riikka Ojanen halusi yhdistää makealla tavalla artesaanisuklaan ja oululaisuuden.

–Riikka teki useita erilaisia versioita, joista herkullisimmaksi nousi Tervakonvehti. Konvehti saa makunsa laadukkaasta tummasta suklaasta ja paikallisesta tervatuotteesta. Pientuottajien yhteistyö on avainasemassa, Chocosomnian myyntipäällikkö Jenna Antinmaa kertoo.

Paikallista käsityötä

Chocosomnian Tervakonvehdit valmistetaan yrityksen suklaatehtaalla Takalaanilassa käsityötä. Jokaisen konvehdin koristelu on uniikki, mutta täyte on aina takuuvarma yhdistelmä makeutta ja hienostunutta savuisuutta. Riikka Ojanen perusti yrityksen vuonna 2015 omasta intohimostaan suklaaseen.

–Tervakonvehti on ylistys oululaiselle ruokakulttuurille ja käsityölle.

Lähituotannosta elämyksiä

Koska kaakaota ei voi viljellä Suomessa, Chocosomnia pyrkii käyttämään konvehtien täytteissä kotimaisia ja lähituottajien raaka-aineita kuten esimerkiksi tervaa, mustikkaa ja puolukkaa.

–Makuelämysten lisäksi haluamme tarjota ihmisille myös lähituotannon elämyksiä, kun järjestämme suklaatyöpajoja, suklaatehdasvierailuja, suklaisia kävelykierroksia Oulussa sekä suklaatastingeja niin livenä kuin etänäkin.

Arctic Food Labista yritys odottaa ja toivoo, että sillä saataisiin nostettua paikallista ruokakulttuuria ja lähituottajia komeasti estradille. He myös toivovat, että Arctic Food Labin myötä useammat pientuottajat tekevät entistä enemmän yhteistyötä jatkossa saadakseen jotain suurempaa ja näyttävämpää aikaan.

–Ruokamatkailu lisääntyy merkittävästi ja ruoka on oikeasti osa kaupunkikulttuuria.

Lue myös