,

Kouluruoka kohtaa kulttuurin – Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi lasten ja nuorten lautasilla, 26.2.2025

26.02.2025 klo 14:00-15:15
Tilaisuus järjestetään etäyhteydellä (Teams)
Pasta-annos kastikkeella lautasella, porkkanan paloja vieressä.

Tervetuloa kuulemaan ja ideoimaan kuntien ruokapalveluille sopivaa Arctic Food Lab -menua!

Julkaisemme ammattikeittiöihin soveltuvat reseptit, joissa hyödynnetään monipuolisesti alueemme raaka-aineita – liha-, maito-, vilja-, kala- ja luonnontuotteita sekä kasviksia uudet ravitsemussuositukset huomioiden.

Tuodaan yhdessä alueemme ruokatuotteet esiin päiväkoti- ja kouluruokailussa sekä nostetaan esille suomalaista ammattikeittiöosaamista eurooppalaiselle yleisölle!

Tilaisuus on maksuton ja suunnattu kuntien ruokapalveluammattilaisille sekä avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Tilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä. Osallistumislinkin saat sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen (tarkistathan tarvittaessa myös roskapostikansion).

Ohjelma

Klo 14.00–14.05 Tervetuloa! ruoka-asiantuntija Kaisa Myllykangas, Parasta paikallista pöytiin -hanke, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

Klo 14.05–14.30  Ruokakasvatuksella voi laajentaa lasten makutottumuksia, ruokakasvatuksen asiantuntija Aliisa Hyvönen, Ruukku ry

Klo 14.30–14.45 Suomalainen kouluruoka tutuksi eurooppalaiselle yleisölle, projektipäällikkö Niina Keränen, Arctic Food Lab/Oulu2026

Klo 14.45–15.00 Arctic Food Lab -menukonsepti ammattikeittiöille, ruoka-asiantuntija Topi Kumpulainen ja Kaisa Myllykangas, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Parasta paikallista pöytiin -hanke

Klo 15.00–15.15 Mitä sinä haluat nähdä ruokalistalla? Keskustelua ja toiveita

Tilaisuuden järjestää Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Parasta paikallista pöytiin-, Lähikalaa lautaselle- ja Luonnontuotteita pohjoisesta -hankkeet. 

Lue myös