Euroopan kulttuuripääkaupunki ja paikallinen ruokakulttuuri kiinnostaa kansainvälisesti

Euroopan kulttuuripääkaupunki ja paikallinen ruokakulttuuri kiinnostaa kansainvälisesti. Kansainvälistä kiinnostusta on saatu herätettyä mukavasti toteuttamalla mediavierailuja alueella Oulun kulttuurisäätiön ja Visit Oulun yhteistyönä. Paikallinen ruokakulttuuri, pohjoiset maut ja elämykset ovat mukana vierailuohjelmissa.

Hymyilevä nainen terassilla iltavalaistuksessa.
Kattaus keskellä suomalaista metsää

Isoja mediataloja Euroopasta ja Japanista edustanut toimittajaryhmä oli maaliskuun alussa Oulun seudulla tutustumassa Oulu2026-kulttuuripääkaupunkivuoden kohteisiin. Ryhmä vieraili Oulun lisäksi Tyrnävällä, Iissä ja Kemissä. Tyrnävällä Arctic Food Lab -ravintola Smokehouse 299 Tyrnävä – Smoked Burgers & BBQ maistatti vieraille perunasushia Myllykirjaston ihastusta herättäneessä galleriatilassa. Lisäksi Tyrnävän kunta isännöi kansainvälisiä journalisteja Meijerikadulla ja Seppo Similän galleriassa Temmeksellä. 

Oulu ja ympäröivät kunnat ovat täynnä helmiä – pohjoisen taikaa, rikasta ruokakulttuuria, upeita ihmisiä, taidetta, nähtävyyksiä ja tapahtumia. Tyrnävän kunnan sanoin: ”Aina emme edes itse tajua, kuinka ainutlaatuisessa paikassa elämme!”  

Kansainvälistä mediaa oli tutustumassa paikallisiin helmiin myös helmikuussa Frozen People -elektronisen musiikin festivaalin yhteydessä. Vierailuohjelmien sisällöissä huomioidaan vahvasti paikallinen ruokakulttuuri ja Arctic Food Lab –verkoston yritykset. Helmikuussa vieraat vietiin erityiselle Arctic Food Lab –kierrokselle, jossa vierailtiin kulttuurikahvila Cafe Konstantiinassa alkukeiton äärellä, OSAOn opetusravintola Hilikussa paistetun siian ja perunoiden makumatkalla sekä ravintola Rauhalassa kaupunkikartanokahveilla.  

Lue myös