Pohjoisia makuja Euroopassa

Oulu2026 on esillä Suomen suurlähetystöissä Euroopassa tämän vuoden aikana ja Arctic Food Lab luo pohjoisia makuja kiertueelle erilaisten menu -toteutusten muodossa. Alueen ruoantuottajien osaaminen, puhtaat raaka-aineet ja laatu ansaitsevat näkyvyyttä kansainvälisesti. 

Kokki esittelee ruokaa ravintolassa

Euroopan valloittaminen starttasi helmikuussa Kööpenhaminasta, jonne toteutettiin ihastuttava brunssitarjoilu Arctic Food Labin inspiroimana. Paikalle oli kutsuttuna tanskalaista mediaa tutustumaan kulttuuriohjelman sisältöihin ja kiinnostusta kulttuuripääkaupunkivuoteen heräteltiin myös pohjoisten makujen kautta. Brunssilla tarjoiltiin graavilohta nokkosella,  pohjoista tuorejuustoa, pieniä lettuja mustikoilla, aamiaismuffineita hillalla, chialla ja manteleilla, kaurapuuroa arktisella hunajalla tanskalaiseen tapaan kermavaahdon ja puolukoiden kera sekä hedelmäsalaattia suklaalla ja tyrnillä. Tarjoilut toteutti tanskalainen catering –yritys Gourmet Catering.  

Arctic Food Lab matkasi Berliiniin matkailualan johtavaan messutapahtumaan 

ITB Berlin on maailman johtava matkailualan messutapahtuma Saksassa. Sen yhteydessä järjestettiin vastaanotto Suomen suurlähetystössä Berliinissä yhteistyössä Visit Finlandin ja Visit Oulun kanssa. Suurlähettiläs Kai Sauer avasi tapahtuman ja kiitti upeasta ohjelmasta. Tapahtumassa esiteltiin Oulu2026 Arctic Food Lab -menu edustaen alueemme ruokakulttuurin parasta antia koostuen huolella valituista ruokatuotteista. Tilaisuus oli täynnä keskustelua Oulu2026-vuodesta, ja matkailualan ammattilaiset sekä media olivat innoissaan ohjelmasta ja alueestamme. Kansainväliset matkanjärjestäjät suunnittelevat jo matkapaketteja alueelle ja vuosi 2026 tuokin ainutlaatuisia mahdollisuuksia yhdistäen alueemme yrityksiä ja yhteisöjä kulttuurin keinoin.  

Ruokatuotteista mukana Berliinissä oli Hätälän siikaa, Syötteen sieni ja yrtti suppilovahveroita sekä mustikka- ja puolukkajauhetta, Kalaliike Kuhan muikunmätiä, Biokian tyrnijauhetta, Tuohinon tilan kaurasuurimoita ja Hailuodon Panimon olutta. Lisävahvistusta raaka-ainevalikoimaamme tarjosivat Nordic Herbsin suppilovahverot ja Marjatila Raitaniemen vadelmajauhe.  

ITB Berlin menun toteutti Osa Food Design Hämeenlinnasta ja tällainen makumatka oli tarjolla kansainväliselle yleisölle:  Juuressipsejä ja muikunmätimoussea, loimusiikaa marjamajoneesilla, puffattua ohraa ja mummonkurkkua, suppilovahverokaurattoa ja pikkelöityjä sieniä, lohinakkihodareita oluessa haudutetun punakaalen ja sinappimajoneesin kera ja jälkiruoaksi piimäkreemiä, vadelmacrumblea, kinuskia ja säilöttyjä marjoja.  

Seuraava tilaisuus, jossa pohjoiset maut ovat vahvasti esillä järjestetään toukokuussa Suomen suurlähetystössä Madridissa.  

Lue myös